Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Μια Διαμαντοπούλου ντυμένη αριστερή!

Στις 29/10 γίναμε όλοι θεατές σε μια ακόμα παράσταση στο θέατρο του παραλόγου.Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας,Σία Αναγνωστοπούλου ήρθε από την πίσω πόρτα (πως αλλιώς θα ερχόταν άλλωστε;Σε ένα διαλυμένο ίδρυμα) να συζητήσει με τον πρόεδρο του ΤΕΙ για τα ζητήματα του ιδρύματος αλλά και τον Νέο Νόμο Πλαίσιο που είναι στα σκαριά.

Η συμπεριφορά της Αναγνωστοπούλου και τα λεγόμενα της (μπουχτίσαμε να ακούμε για κοινωνικό διάλογο) ήρθαν να μας επιβεβαιώσουν,ότι η χρόνια κατάσταση απαξίωσης και διάλυσης των ΤΕΙ θα συνεχιστεί
.Πιο συγκεκριμένα με χαρακτηριστικό πρόβλημα την υποχρηματοδότηση(20% πιο μειωμένη η χρηματοδότηση για την παιδεία) θα συνεχίζουμε να βλέπουμε εργαστήρια με υπεράριθμους,δίχως εξοπλισμό και εγκαταστάσεις και φυσικά με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και φυσικά θα βάζουμε από την τσέπη μας τα αναλώσιμα (σχεδιαστικά,ρόμπες κλπ). Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε επίσης συνάδελφους να παρατάνε τις σπουδές τους επειδή δεν μπορούν να σπουδάσουν δίχως δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση.

Σαν να μην φτάναν όλα αυτά,η Αν.Υπουργός δεν αρνήθηκε την προετοιμασία ενός νέου Σχεδίου Αθηνά.Το ΤΕΙ μας έχει ακόμα ανοιχτές πληγές από το προηγούμενο Σχέδιο Αθηνά το οποίο ήρθε το 2013 και τσάκισε το ΤΕΙ Πάτρας καταργώντας και συγχωνεύοντας σχολές (ΣΔΟ,Κοινωνική Εργασία,Ανακαίνιση),όπου με τον νέο νόμο πλαίσιο θα έρθει να ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε το προηγούμενο.Τι θα λέει το νέο Σχέδιο Αθηνά;Οτι όσοι απ'ο εμάς ανήκουμε σε σχολές οι οποίες δεν αποφέρουν κέρδη σε αυτούς που θέλουν να τις εκμεταλλευτούν (είτε μέσω εργολαβιών,είτε μέσω ερευνητικών πρότζεκτ) μας περιμένουν καταργήσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις ,γιατί σύμφωνα με αυτούς «δεν γίνεται να σπουδάζουν όλοι!»

Αυτά περιλαμβάνει ο νέος Νόμος που Υπουργείο και Πρόεδροι τάχα διαπραγματεύονται. Όλα αυτά που μας βρίσκουν αντίθετους και μας έχουν βγάλει εδώ και χρόνια στους δρόμους για να επιβάλλουμε το δικαίωμα μας στη μόρφωση, στη δημόσια δωρεάν και ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς που θα παράγει γνώση και έρευνα για τις ανάγκες της  κοινωνίας, για ένα πανεπιστήμιο με φοιτητικό και εργατικό έλεγχο. Δε θα μπούμε σε δεύτερες σκέψεις. Κανένα μνημόνιο δε θα εφαρμοστεί. Κανένας νέος νόμος πλαίσιο-Σχεδιο Αθηνα δε θα περάσει. Το φοιτητικό κίνημα θα απαντήσει με μαχητικές συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις!
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ!